A mai nap (2017. június 3.) egy különleges alkalom az életemben, ezért bízom abban, hogy minden érintett teljes szeretettel és nyitottsággal hozzájárul ahhoz, hogy itt is megosszam gondolataimat. Ezen a csodálatos eseményen álljon itt tehát egy levél, neked, rólad:

Kedves Lotti!

Pontosan 5 hónappal ezelőtt úgy döntöttél, hogy anya pocakjának biztonságát feladva megnézed magadnak a kinti világ csodálatos, utánozhatatlan szépségeit. Emlékszem, amikor azon a hideg januári napon izgatottan szaladtam hozzád, hogy pici, újszülött kezedet és arcodat kissé remegő ujjaimmal megsimítsam. Hihetetlen, de nagyon gyorsan elszaladt ez a pár hónap. Te pedig napról napra változol, fejlődsz, felfedezed a világ végtelen lehetőségeit.

Bámulatos látni, ahogy egy apró, kezdetben esetlen mozdulat hogy tud hirtelen tudatos, irányított mozdulatsorrá válni. Bámulatos látni, ahogy a bizalom, a kíváncsiság, a vidámság ragyog csillogó szemeidben. Bámulatos látni, ahogy minden és mindenki pozitív, ahogy minden és bármi lehetséges, és egyetlen út van csak: a teljes őszinteség.

El sem tudod képzelni, hogy mennyit tanulok tőled, hiszen hiteles és ragyogó példája vagy annak a pozitivizmusnak, amiben magam is egyre erősebben hiszek. Látom a tüzet a szemedben, ami számomra is rengeteg lendületet és erőt ad. Tudom, most még nem tudsz olvasni, de bízom abban, hogy idővel értékelni fogod azokat a gondolatokat, amiket megosztok veled. 

Elsőként pedig remélem, hogy határtalan büszkeségem is elér hozzád, hiszen a mai naptól keresztszülőként egyengethetem tovább az utadat. A megtiszteltetés, a meghatottság, a büszkeség, a boldogság, elégedettség, remény, izgatottság széles skáláján mozog, amit most érzek, és hidd el nekem, amikor azt írom: mindez nagyon jó. Te is tudod, hogy van közöttünk valami megmagyarázhatatlan kapocs, furcsa mód mindenki előtt a tudatomba ültetted, hogy kislányként érkezel, sőt azt is, hogy melyik napon. Ezúton is köszönöm a bizalmadat. 

Ígérem, hogy mindent megteszek azért, hogy a magam módján segítsem, támogassam az életed valamennyi mozzanatát. Ígérem, hogy ott leszek a boldog pillanatokban, és ott leszek a nehezekben is (őszintén mondhatom, hogy ilyen is lesz, de ne félj, ez is csak a fejlődésed szolgálja), ott leszek, amikor szükséged lesz rám, és háttérbe vonulok, amikor úgy érzed, szükséged van egy kis magányra. Segítek, ha segítséget kérsz, vagy tanácsot adok, ha épp arra van szükséged. Ígérem, hogy mindig őszinte leszek hozzád – esetlegesen csak a Télapóról füllentek majd egy ideig.

Cserébe csak annyit kérek, hogy őrizd meg az őszinte tüzet a szemedben, mert sajnos a ma felnőttjeinél ez valamiért kialudt, de ha te kitartasz a céljaid mellett, akkor angyali üzeneted biztosan elterjed a világban.


Drága keresztlányom, annyi mindent írhatnék még, de nem teszem. Ott lesz rá egy egész élet, hogy közösen megéljük az élményeket, és ahogy anya és apa esküvőjén fogalmaztam: az úticél a végtelen.
Légy a mában, légy a fény,

Ott ragyogj, hol él remény.

Tárd ki szíved, lelkedet,

Táncolj, hódítsd kedvedet,

Ilyen egyszerű csupán.Kívánom, hogy boldog, teljes, célokkal teli életed legyen, hiszen különleges vagy! Fogadd sok szeretettel az alábbi ajándékot, ami általam készült, rólad, neked:

Tom Newgie – Lotti

Nagyon szeretlek!

A kulisszák mögött:

Már hetekkel ezelőtt tudtam, hogy szeretnék egy ajdándékot készíteni. Eddigi munkásságom során két nőről írtam zenét, ez utóbbi úgy készült, hogy Lotti fényképe mindvégig ott figyelt az alkotás minden pillanatában. Csak leültem a zongora elé, és hagytam, hogy jöjjenek a dallamok. Amit zenével most elmeséltem, az jelenleg az a kép, amit, ahogyan róla lefestek. Izgalmas volt az alkotás minden perce, és kíváncsian várom, milyen fogadtatásban részesül az 5 hónapos nagylány részéről.

Hogy miről is szól ez az egész? A családról. Arról a bámulatos közegről, ahol porcelánkoronánk viselése a legtermészetesebb.

Tisztelettel:

Tom Newgie