Egy iPhone története

Ekkor:

Ebben a bejegyzésben biztosan nem fogom összehasonlítani az iPhone-t más gyártók készülékeivel, inkább pár személyes történetet szeretnék megosztani arról, hogyan kerültem a telefon hatókörébe, és milyen csodálatos “projektekben” vettem részt ezáltal.

Előtte egy kis történelem. Az első Apple termékem egy első generációs, fehér iPod nano volt, amely több, mint egy évtizeddel ezelőtt jelent meg. Az akkumulátor teljesítményétől eltekintve a mai napig hibátlanul működik, egy JBL dokkolóban pihenve használható lenne zenelejátszásra. Persze a technológia, a mai fogyasztási szokások, zenei előfizetések már nem indokolják a használatát, de megtartottam, mert mégiscsak ő volt az első almás termékem.

Pontosan tudom, hogy ilyenkor két tábor van: az elvakultak, és az elvből ellenzők (mindenkinek szíve joga). Azonban amikor én megismertem a cég termékeit, akkor még nem volt iPhone, nem volt iPad. Így én azon márkahű fogyasztók közé tartozom, akik nem a hatalmas hype hullámán kerültek bele az innováció és technológia óceánjába, sokkal előbb. Sosem dicsekszem azzal, – ma sem teszem – hogy milyen Apple termékeim vannak, a baráti köröm sem nézne le, ha mást használnék, és természetesen én sem alkotok véleményt, ha valaki Samsung vagy Sony telefont használ.

Ugyanakkor vitathatatlan, hogy amikor megvásároltam az első iPhone 4 telefonomat, akkor új szintre emelkedett a kreatív énem, ami nekem rendkívül fontos azóta is. Reklámfilmek, dalok, dalszövegek, fotósorozatok, kisregények, prezentációk, szakdolgozatok, családi videók, blogbejegyzések készültek a telefon által (persze később egy 6, majd egy 6s segítségével). Biztos vagyok benne, hogy más készülékkel is hasonló, vagy közel ilyen jó eredményt tudtam volna elérni, azonban az üzenet, a vízió, a vállalat miértje nekem egy olyan fontos tényező, amivel azonosulni tudok azóta is.

A 3 legfontosabb történet, amelyben egy iPhone is segített:

  • Egyetemi reklámfilm készítése, amelyen 3. helyezést értem el
  • Meglepetés film/kisvideó készítése esküvőre
  • Fotósorozat készítése stúdió körülmények nélkül

És persze a lista végtelen, mert azóta és ezután is számtalan ötletem megvalósításában segít engem úgy magánéleti, mint professzionálisabb, szakmai esetekben. Nem tagadom, az ökoszisztéma egyszerűsége – a hibái ellenére – magával ragadott, így azóta bővült a portfólióm, de minden további terméknek létezik saját miértje, saját története. Nem kívánok belemenni a drága, zárt, unalmas, másolt, sznob, és hasonló vitákba, mint már említettem, mindez engem hidegen hagy. Számomra az a fontos, hogy pontosan tudom, hogy milyen pozitív emlékek fűznek a termékek használatához. Főként a design és a minimalista hozzáállás az, amit szeretek azóta is, a mögöttes technológia fejlődését pedig a kiélezett verseny úgyis a fogyasztók javára gyorsítja.

“Every once in a while a revolutionary product comes along that changes everything. It’s very fortunate if you can work on just one of these in your career. Apple’s been very fortunate in that it’s introduced a few of those.” Steve Jobs

A technológiai iparban sosincs kész egy termék, folyton vannak hibák, ezért lesz emberi. És ez rendben is van így. Kár is ledagadni azt, hogy ezek a készülékek jobbá, egyszerűbbé teszik a mindennapokat. Persze kétélű fegyver, mert lerombolhatja az emberi kapcsolatokat, szociális életet. Így tudatosan kell bánni velük, és akkor nem lehet probléma.

Óriási átalakulás kezdődött a mobil piacon, és biztos vagyok abban, hogy 5-10 éven belül kisebb hangsúlyt kap a telefon, és eltolódik más eszközök irányába. De hogy ez az okosóra, okosszemüveg, vagy egy ma még nem is létező kategória lesz-e, azt még nem tudhatjuk.

Egy biztos, hogy a magam részéről igyekszem a fennmaradó időt tartalmasan eltölteni az iPhone segítségével, és amikor a piac úgy véli, eljött az idő a nyugdíjazására, akkor nyitott leszek az új, alternatív megoldások, technológiák iránt.

Ez tehát az én történetem. És nem, nem vagyok szerelmes az Apple termékekbe, csak tudom, hogy mit mire, és legfőképp miért használok, ezért mindezt a leghatékonyabban és legélvezetesebben tudom megtenni. Nekem ez számít, ez fontos. Elfogadom persze, hogy nem vagyunk egyformák, rendben is van ez így. A jövő számtalan meglepetést tartogat, de mindezt hagyjuk a versengő, nagy cégekre, ebben jelenleg úgyis ők a legjobbak.

Tisztelettel:

Tom Newgie

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s