Boldog Új Évet Kívánok!

Eltelt egy újabb – számomra kimondottan nehéz, de mégis csodálatos – év. És ezennel kezdetét veszi 2018, ami számtalan klassz dolgot tartogat. Hogy honnan tudom? Egyszerű. Eldöntöttem előre, hogy minden történésből, lehetőségből a legtöbbet fogom kihozni, így nem hagyom, hogy az elmémet bármi negatív “beszennyezze”. Már többször hangsúlyoztam, hogy az életünk egészéből csak nagyon kis rész az, ami történik velünk, mert a legnagyobb rész az, ahogyan arra reagálunk. Így számomra 2018 arról fog szólni, hogy a 2017-ben erőteljesen felépített pozitív gondolkodást tovább fejlesszem, és minden történésből a maximumot hozzam ki, tudatában annak, hogy minden okkal történik (lehet, hogy elsőre ez leegyszerűsítésnek tűnik, én mégis azt tapasztalom, hogy utólag mindig beigazolódik).

Annak érdekében, hogy legyen egy tervem, és tudjam, hogy az életem hajójának kapitányaként merre evezzek, már előre elkészítettem az idei – magánéleti és karriert érintő – céljaimait, pontosan 10 darabot, amiket az év folyamán állandóan szem előtt tudok tartani, és minden nap tenni azért, hogy a 2017-es 100%-os teljesítési arányt megtartsam. 2018-as céljaim is reálisak, de mindegyik eléréséhez sok munkára és kitartásra van szükség. Szerencsére azonban engem ez motivál, hogy tudom, van miért küzdeni. Csak ajánlani tudom a célok leírását, mert megfelelően átgondolva kellemes, egyenletesen eloszló kihívásokként jelentkeznek az év folyamán.

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, fontos tisztázni magadban, hogy mindenért csak te vagy a felelős. Könnyű utólag a politikát, a gazdaságot, a munkahelyet, a főnököt, a szomszédot, a családot hibáztatni, de úgy vélem, ez csak a felelősség tagadása lenne. És ez nem a kudarc elutasítását jelenti. Ez azt jelenti, hogyha valami nem sikerül, akkor azért magunk vagyunk a felelősek. Felelősek. De nem hibásak. Hiszen abban is hiszek, hogy minden ember az adott körülmények között a legjobb tudása szerint cselekszik. Amennyiben egy adott helyzetben annyi sül ki belőle, amennyi, akkor abban a pillanatban annyira volt képes, hivatott.

Számomra 2017 az alapok megerősítéséről, a stabilitásról szólt. 2018 a felemelkedés, a szárnyalás éve lesz. Hogy honnan tudom? Egyszerű. Ezt is eldöntöttem. És várom minden napját, hogy reggelente izgatottan pattanjon ki a szemem annak érdekében, hogy valami fontosat, hasznosat, jót tehessek. És esténként hálásan, nyugodt szívvel hajthassam álomra a fejem, mert megtettem azt, amit a saját miértem diktált.

“I believe I can fly, I believe I can touch the sky, I think about it every night and day, Spread my wings and fly away” Robert Kelly

Három fő csapásirányt fogok követni az év folyamán, amelyek egymásra hatva erősítik egymást. Előtérbe kerül az egészség, a testmozgás, és a boldogság. Hogy honnan tudom? Egyszerű. Még ezt is eldöntöttem.

Én erősen hiszek abban, hogy a tudatosságnak hatalmas szerepe van az életünkben. Ezért mindenkit csak arra tudok bíztatni, hogy tervezetten, átgondoltan – ugyanakkor persze sokszor spontánul – fogjon bele a 2018-as évbe. Ehhez rengeteg kitartást, sikert, boldogságot kívánok. És ha mindez alatt a bejegyzéseim segítenek motivációt, ötletet, lelkesedést adni, akkor becsülettel vállalom ezt a megtisztelő szerepet. Én már izgatottan várom.

Vágjunk bele, mert csodálatos év következik!

Tisztelettel:

Tom Newgie