Pontosan 7 hónappal ezelőtt, 2017. június 3-án írtam bejegyzésemet Egy Lotti címmel. Az apropó akkor Lotti keresztelője volt. Azóta boldog keresztapaként figyelem, milyen nagyszerűen fejlődik, és a mai napon ezzel a bejegyzéssel kívánok nagyon boldog első születésnapot.

Továbbra is csodálattal nézem mozdulatainak fejlődését, növekvő érdeklődését és kíváncsiságát a világ iránt. Bámulatos, milyen gyorsan tanul, és végignézve a családi videókat és fényképeket, rengeteget változott az egy év alatt. Hiszen a születése utáni kezdeti napok átalvásától egészen a szinte egész napos szaladgálásig jutott el. Szerencsére tele van energiával, huncutsággal, és tisztán kiolvasható, értelmes kíváncsisággal (és talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy ebben hasonlítunk).

Már korábban is leírtam, hogy ő az első gyermek az életemben, akinek a mindennapjait születésétől kezdve felnőtt fejjel kísérhetem végig hétről hétre. A lehetőségekhez képest igyekszünk sokat találkozni, játszani, bohóckodni, és utazni a világban.

Az egy év távlatából is tudom hangsúlyozni, hogy csodálatos a gyermeki lélek romlatlansága, tisztasága, őszintesége. Ezekben próbálok tőle a legtöbbet tanulni, mert látom, hogy mennyire hiányzik mindez a felnőttek körében. Ez tehát annyit jelent, hogy visszahozható, hiszen gyermekként még ott volt mindannyiunkban, csak valamiért később kialudt mindez.

“… Ígérem, hogy mindent megteszek azért, hogy a magam módján segítsem, támogassam az életed valamennyi mozzanatát. Ígérem, hogy ott leszek a boldog pillanatokban, és ott leszek a nehezekben is (őszintén mondhatom, hogy ilyen is lesz, de ne félj, ez is csak a fejlődésed szolgálja), ott leszek, amikor szükséged lesz rám, és háttérbe vonulok, amikor úgy érzed, szükséged van egy kis magányra. Segítek, ha segítséget kérsz, vagy tanácsot adok, ha épp arra van szükséged. Ígérem, hogy mindig őszinte leszek hozzád – esetlegesen csak a Télapóról füllentek majd egy ideig…” Tom Newgie – Egy Lotti

Biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező sok-sok év is legalább olyan boldogságban és szeretetben fog telni, mint ez az elmúlt 1. Hiszen a szülők, nagyszülők, dédszülök, keresztszülők, és minden rokon, barát olyan közeget teremt számára, amelyben biztonságban lépdelhet az élet létráján felfelé. Már izgatottan várom mindezt. Természetesen nem fog születni mindenről bejegyzés, mert szeretném megtartani a privátszférát, tudatos beleegyezése nélkül nem szeretném az életét a több milliárd olvasóm elé tárni.

Mindenesetre azért engedtessék meg, hogy végtelen büszkeségemet és hálámat fejezzem ki azért, mert Ő is nagymértékben színesíti az életemet. Álljon itt tehát a 7 hónapja neki írt dal: Tom Newgie – Lotti. A születésnapi ajándékokról pedig sajnos itt nem írhatok, hátha elolvasva idő előtt értesülne róla.

Boldog Születésnapot Lotti!

Tisztelettel:

Tom Newgie