Megölték, leszúrták, elszökött, megerőszakolták, felrobbant, felgyulladt, csődbe ment, megőrült, balesetet szenvedett, lezuhant… Ilyen és ehhez hasonló történetekkel vannak tele a hírek, híradók. Régen is történtek ilyen esetek, csak a média és internet fejlettségi szintje miatt kevesebb emberhez értek el. Ma pedig már percek alatt értesülünk bármiről, történjen akár itthon, akár a világ másik végén.

Kétségtelen, hogy ennek vannak pozitív hozadékai is. De még mennyi. Viszont amikor csak az az oldal jelenik meg, amelyik félelemben, rettegésben, szomorúságban tartja a társadalmakat, akkor érdemes átgondolni, jó-e ez így. Ezért egy séta alkalmával kikristályosodott (Séta a városban) gondolat folytán elhatároztam, hogy eljött az idő a pozitív hírmondásra.

“Kívánok mindenkinek pozitív napokat, Keverje a boldog élet a sorsdöntő lapokat.” Tom Newgie

Nem állítom, hogy a negatív híreknek nincs relevanciája, hírértéke. Mindössze azt állítom, hogy nem mindegy milyen hangulatba kerülünk, miután végighallgattuk. Kell tehát egy egészséges egyensúly. Azt gondolom, hogy a pozitív hír akkor jó, ha feltölt, büszkeséget ad, elgondolkodtat, örömet okoz, megnevettet, ellazít, vagy éppen nem utolsó sorban átprogramozza az agyat a jó irány felé.

Ezennel tehát elindítom a + hírmondó youtube sorozatomat, amely az elmúlt időszak (pár nap vagy hét) pozitív híreit foglalja össze pár percben. Néhol komolyan, néhol viccesebben fogalmazva.

Kérem, nézzétek el nekem a kezdeti hibákat, szeretném idővel a sorozatot magasabb szintre fejleszteni, és bízom az építő visszajelzésekben is (ötleted, véleményed bátran oszd meg: tomnewgie@outlook.com). Ez most egy gondolatmag elültetésének kezdete, ami, ha nem is paszujként, de növekedni fog, ha gondozzák. Biztosan meg kell tanulnom megfelelően súlyozni a híreket, és tudom, hogy ez egyre jobban fog menni.

Addig is álljon itt az első, PREMIER epizód, bízom benne, hogy nem 100%-ban komolyan véve szórakoztató és informatív lesz:

Tisztelettel:

Tom Newgie