Sokat gondolkodtam, mivel is készüljek nőnap alkalmából, és végül azt a kifejezési eszközt választottam, ami hozzám a legközelebb áll. Szavak, versek helyett elmondom hát zenével.

Így fogtam a zongorát, és azon nyomban billentyűi közé csaptam, hogy minden leütés, minden hang kifejezzen 1-1 gondolatot, mondanivalót. De legfőképpen azt, hogy mennyire fontos, hogy Ti, nők vagytok. Vitathatatan, hogy ősidőkre visszanyúló konfliktusok feszülhetnek nő és férfi között, azonban sokkal fontosabb az, hogy ősidőkre visszanyúló pozitív energiák szabadulnak fel akkor, amikor létrejön az összhang. Családtagként, barátként, párként egyaránt. Sőt, esetenként még az utca emberével is, ami azt jelzi, hogy társas lényként egymás közelségében tartható csak fent igazán az egyensúly.

Hiszen gondolkodásban, hozzáállásban annyi különbség van, amik – ha jól használjuk fel ezeket – erősítik egymást. De nem is célom az egyezőségek, vagy épp a különbségek feltárása, hiszen nem erről szól mindez. Arról, hogy van egy nap, ami kimondottan, nemzetközileg azt a célt szolgálja, hogy tisztelegjünk a hölgyek előtt, és elismerjük őket. Ez nem alárendeltséget feltételez, hanem harmonikus együttélést, ahol a tolerancia, a figyelmesség, a kedvesség segíti a mindennapokat. Igen, a mindennapokat. Hiszen hiába van egy nőnap egy évben, ez nem jelenti azt, hogy a többi napon elfelejthetjük azt, hogy miről is szól mindez.

Fontos tehát, hogy mindenki úgy cselekedjen egész évben, mintha adott nap lenne karácsony, nőnap, húsvét, szilveszter, és minden ünnep egyben. Persze nem az ünnep meghitt hangulatát összemosva. Egész egyszerűen csak azt állítom, hogy a figyelem, a bókok, a tisztelet nem ünnepnaphoz kötött. Amikor ez válik normává, mindennapi tevékenységgé, akkor beszélünk igazán boldogságról. Könnyű ezt megtenni ebben a rohanó, néha széteső világban? Nem. Azonban a legtöbb jó dolog az életben nem könnyű, azonban megéri.

“A nőt megnyerni akkor a legkönnyebb, ha szívéhez szólnak.” Harmath Lujza

Nem is szeretném koptatni betűimet, inkább álljon itt egy feldolgozás (Ed Sheeran – Perfect), amelyet teljes szívemből küldök minden hölgynek. Kívánom, hogy teljen örömben az, és minden más nap, és bízom benne, hogy a fenti idézethez hasonlóan szívhez szól:

Engedtessék meg egy személyes – és bízom benne, hogy jóleső – üzenet:

FONTOSAK ÉS CSODÁLATOSAK VAGYTOK!

Tisztelettel:

Tom Newgie