A fővárosnak számtalan hátránya van, azonban érdemes mégis a jó dolgokra koncentrálni. Főleg, ha ott élünk. Tagadhatatlan, hogy az innovatív, új szolgáltatások gyűjtőhelye is Budapest, ezért kimondottan örülök, hogy elindult a carsharing. Leegyszerűsítve a koncepció lényege, hogy bárki, aki rendelkezik a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges feltételekkel, használhatja az utcán parkoló autót. Mindezt pedig a GreenGo zseniális módon valósította meg.

Már hetekkel korábban elkezdtem fontolgatni, hogy előfizetek a szolgáltatásra (havi díja egyébként el sem éri az 1,000 Ft-ot, a regisztrációs díj pedig teljes egészében felhasználható), de a mai napon véglegesítettem a szándékomat. Mindössze 1 évnél idősebb jogosítványra van szükség, valamint néhány személyes adat, továbbá bankkártya megadására, ami teljes mértékben elvégezhető a mobilapplikáción keresztül is. És ez a csodálatos benne, hogy az egész folyamat a telefonunk segítségével zajlik.

Kiválasztom a térképen a legközelebbi autót, ha szükséges, maximum fél óráig lefoglalom, hogy addigra biztosan oda tudjak érni, majd a telefon segítségével kinyitom az autót, a kesztyűtartóból kiveszem a kulcsot, majd indulok is. És attól a pillanattól pereg a percdíj alapú számlázás, ami parkolás – de még meg nem szakított bérlés – esetén készenléti díjon ketyeg. Tehát, ha boltba szaladok el, akkor a bent töltött 10 percig nagyon kedvező áron várhat arra az autó, hogy újra visszaüljek.

A GreenGo összes autója elektromos, ezért izgatott voltam, amikor beültem (90 métert kellett sétálnom, mert a lakhelyem közelében szinte mindig áll bérelhető autó). Bevallom, pár percet vesztegeltem, mert alaposan megnéztem, hogy milyen pedálok vannak, hogy működik a váltó. Hiszen a benzines, manuális váltós autóhoz szokott sofőrnek mindez elsőre nagyon furcsa. Gondoltam, hogy megyek 1-2 kört, és gyorsan vissza is parkolok, csak picit megtapasztalom az elektromos autózás érzését. Nos, olyannyira beszippantott az autózás élménye, hogy az ajándékba kapott 30 percemet egyből el is használtam. Nagyon furcsa érzés volt hangtalanul suhanni, és úgy gyorsulni, mint még talán soha. Sőt, a visszatöltés miatt akár fékezés nélkül is tudunk autózni, mert a gázpedálról lelépve visszalassul az autó.

Nem volt különösebb úticélom, csupán az érzést szerettem volna megtapasztalni. Ami pedig cool. Nagyon cool. És ez adja a koncepció szerethetőségét. Nem pöfögök ki semmit, és a városban megtett 5-10 kilométeremet úgy tudom megtenni, hogy környezettudatos vagyok.

Felesleges a taxihoz, vagy a tömegközlekedéshez hasonlítani anyagi szempontból. Ez egy teljesen más platform, így szerintem önmagában érdemes elemezni. Hiszen ez egy szemlélet, ami kellemesebb levegőt ad a belvárosnak, csökkenti az elfoglalt parkolók számát, és a ritkán autózóknak pedig egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy közlekedjenek.

“A tudományban nincs cselszövő és nincs ártatlan áldozat. Ha a tudományos közösség az asztalfiókba zárja sikertelen kísérleteit, akkor egyszerre játssza mindkét szerepet. A tudományos közösség magát ejti át.” Jordan Ellenberg

Amikor leparkoltam az autóval, akkor picit olyan érzésem is támadt, mintha a saját autómat hagytam volna ott. Sőt, vissza is néztem, hogy rendben leparkolt-e. Bízom abban, hogy a carsharing úgy fog tudni működni, hogy mindenki a sajátjának érzi azt a járművet, amit éppen vezet, mert így biztosítható, hogy vigyázzunk rájuk, megőrizzük őket újszerű állapotukban, amíg csak lehet.

Én mindenesetre nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és annak is, hogy már a jelenben belekóstolhattam a jövő egyik autós trendjébe. Ha érdekelnek a részletek, akkor látogasd meg a greengo.hu oldalt, ahol mindent megtalálsz. Ha pedig regisztrálni szeretnél, akkor bátran megteheted ezen a linken, és ez esetben te is, és én is ajándék perceket kapunk. Pár hónap múlva biztosan fogok írni egy részletesebb bejegyzést a tapasztalataimról, addig is hangtalanul cirkálok a városban a GreenGo autóival.

Tisztelettel:

Tom Newgie

(NEM szponzorált bejegyzés)