Rövid bejegyzés lesz, a lényeg a videó, és a szemlélet. Minden évben felkerekedünk, és jó szokás szerint vödörrel, vízzel, és dallal megörvendeztetjük a lányokat. Mert fontos, hogy ne hervadjanak el.

Idén ezt a locsolóverset írtam:

“Vasárnap még bolondgombát ettünk pálinkával, Húsvét hétfőn itt állunk most újra porzó májjal, EU-s vízzel locsolunk, iszunk, és el is futunk, Fehér tojás, piros nyúl, ez aztán a cool.

Azért gyűltünk itt ma össze, mert elhervadni szégyen, A háziaknak mókában és jólétben sok légyen, Há kettő ó, buborék, szódából lesz ma elég, Fehér tojás, piros nyúl, ez aztán a cool.

Dalunk végén nincs más hátra, kezdődik az öntés, Ellenállni, tiltakozni nem a legjobb döntés, Ősi szokás, ősi bor, nem árthat meg semmikor, Fehér tojás, piros nyúl, ez aztán a cool” Tom Newgie

Közösen elénekeltük. A videóban szereplők személyiségi jogainak védelmében nem láthatóak arcok, de a dal (ami inkább hallható, mint látható), és a vödörrel való öntés pillanata igen. Ez egy szelete annak a hagyománynak, amit igyekszünk őrizni. Nem hollywoodi kameraállás, azonban nem is ez volt a cél. A férfiak, fiúk összegyűlnek, és útnak indulnak. Locsolni.

Boldog Húsvétot!

Tisztelettel:

Tom Newgie