Nem lehetünk mindig, minden körülmények között a saját tanácsadónk. Nem lehetünk a saját pszichológusunk. Egész egyszerűen arról van szó, hogy bármilyen fokú tudatosság ellenére rengeteg berögzött, szinte már automatikus mechanizmus munkál az elménkben. És önfejlesztő legyen a talpán, aki ezt mind mesterien kezeli. A jó hír az, hogy nem is kell.

Furcsa mondat következik, viszont mégis az a lényeg, hogy tudatosnak érdemes lennünk abban, hogy felismerjük, nem lehetünk mindig tudatosak. És itt nem lustaságról, hanyagságról van szó. Mert a saját személyiségünk építésénél legalább annyira fontos, hogy reálisak legyünk, és elengedjük azt a görcsös akarást, hogy minden tökéletes legyen. Mert képtelenség, hogy mindig, minden klappoljon.

Amit a saját részedről tehetsz, hogy mindezt átgondolod, és felméred, hogy melyek azok a területek az életben, ahol a legnagyobb erőfeszítésed ellenére hiányosságot érzel. Amint ez megvan, akkor a legnagyobb lépést már meg is tetted. Mert innen könnyebb haladni előre. Tehát a fejlesztendő területek megjelölése után indulhat az elméd szállásfoglalása. Persze képletesen.

Az én meglátásom szerint tehát legjobb, ha becsekkolunk a Hotel Mentor szálláshelyére. Mindez persze fantázianév, arról van szó valójában, hogy érdemes mentort (mentorokat) választani magadnak. És ez legalább annyira fontos a munkahelyi, mint a magánéletben. Persze nem kell ezt ilyen formálisan kezelni, bőven megteszi, ha az egyik barátod az. A lényeg inkább az, hogy előre tisztázzátok, hogy bizonyos beszélgetésekben ez egy mentor-mentorált kapcsolat. Az ő feladata pedig az, hogy kívülről figyeljen. Hiszen te magad erre nem vagy képes. Az önismeret legnagyobb fokán sem.

Mentalitás függvényében előre megtervezett, dokumentált beszélgetésekről is lehet szó, de ugyanannyira hatásos a kötetlen is. Ami fontos, az a bizalom. Hiszen ami ott elhangzik, az ott is marad. Jó alkalom ez arra, hogy akár gyakorlatok formájában is fejleszd a személyiséged. Elpróbálható egy-egy szituáció előre, tét nélkül, vagy éppen eljátszhatóak olyan karakterek, szempontok, amik hibái jobb, ha akkor jönnek elő, mint a valós beszélgetésben.

Gondolok itt például arra, hogy hogyan mondj valakinek kritikát. Ez kiválóan elpróbálható, és közösen értékelhető, hogy mi volt a jó, mi pedig kevésbé. Egy ügyesen megteremtett szituáció segítségével előhozhatóak azok az érzések, kételyek, amik az éles helyzetben is előjöhetnek. Munkahelyi konfliktusok kezelésében is kiváló lehet.

A magánjellegű beszélgetés során pedig érdemes lehet visszajelzést kérni a külső szemlélőtől, miben érdemes változtatni, mi az, ami nagyon jó. Ha egy mentor azt mondja, hogy nagyobb társaságban nagyképű vagyok, akkor jobban odafigyelek, ha pedig azt mondja, könnyen felhúzom magam, az is kiderül, és megpróbálok tenni ellene.

“Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.” Szent-Györgyi Albert

A jól működő mentor-mentorált kapcsolat előnye, hogy nem csak egyedül fejleszted magad, hanem objektívebb iránymutatásokat is kapsz. Ha pedig még tovább lépsz, igazán figyelmes vagy, akkor megkockáztatom, hogy sorozatok, filmek karakterei által is tudjuk építeni magunkat, annak ellenére, hogy az csak egy szerep.

Fontos tehát, hogy elfogadd, hogy nem tudsz mindent magad megoldani, és fontos, hogy lásd, mindenből lehet tanulni. Ebben óriási segítség lehet egy jól választott mentor, aki a megfelelő kérdésekkel segít, hogy megtaláld a saját válaszod.

Tisztelettel:

Tom Newgie