Nem állítom, hogy külföldön nincsenek csodálatos helyek, épületek. Azonban abban biztos vagyok, hogy lakóhelyünktől pár kilométerre is biztosan vannak olyan csodálatos látnivalók, amiket csupán azért nem veszünk észre, mert belekényelmesedett a mindennapi látképünkbe. Ez pedig baj.

Ugyanis érdemes nyitott szemmel járni, mert olyan újdonságokat fedezhetsz fel, amikről nem is tudtad, hogy mennyire szépek. Magamon is észrevettem, hogy amint figyelmesen járok, kelek például a fővárosban, sokkal jobban meglátom azokat a csodákat, amik lépten, nyomon ott várnak arra, hogy megcsodáljuk őket.

Fontos az, hogy a gondolkodás pozitív irányú fejlesztésén túl a vizuális élményeket is igyekezzük úgy értelmezni, hogy kellemes érzéseket váltson ki. Gondolok például arra, hogy ha tetszik egy szép épület, akkor nyugodtan állj meg, és csodáld meg egy ideig. Ha lelassítasz, és kilépsz a rohanó tempóból, hirtelen rájössz, hogy mindez végig ott volt előtted, csak te annyira rohantál, hogy csak a periférián, elmosódottan találkoztál vele.

Fontosnak tartom a pozitív gondolkodás fejlesztését, átadását, és fontosnak tartom azt is, hogy az ezt megtestesítő dolgok fizikai valójára is felhívjam a figyelmet. Ezért döntöttem úgy, hogy bizonyos időközönként videókat – ismeretterjesztő jelleggel – készítek Budapest ismert, és kevésbé ismert helyeiről. Az új sorozat pedig a Beauty Budapest nevet kapja, amivel azt szeretném jelezni, hogy attól, hogy helyenként szemetes, szmogos a város, még lehetnek olyan pillérek, amiknek örülni tudunk. Hiszen erről szól az egész. A dolgok átkeretezéséről. Mert nem mindegy, hogy mit veszünk először észre.

Célom tehát, hogy először a szép dolgokat vedd észre, amihez igyekszem kedvcsináló videókat készíteni. A sorozathoz az első választottam a Parlament, amely monumentalitással, és annyi sok átvitt értelmű, és direkt mondanivalóval bír. Bevallom, sokszor jártam már ott, azonban most, hogy tudatosan is figyeltem az apróságokra, és több órát eltöltöttem ott a forgatás alatt, teljesen más megvilágításba került. Úgy fizikai, mint mentális értelmezésben.

“Budapest gránátalma. Gránát, mert hétvégente robban, alma, mert sötétbordós piros hangulatú, és egy szimpla almaságában is egzotikus gyümölcs.” Kemény Zsófi

Remélem, hogy tetszik majd a Beauty Budapest sorozat. Ha szeretnél még ilyen videókat látni, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra a videó jobb alsó sarkában megjelenő ‘Subscribe’ gomb segítségével. Íme tehát a sorozat első része, amit ossz meg bátran, ha te is egyetértesz azzal, hogy Budapest gyönyörű.

Tisztelettel:

Tom Newgie