Elkészült a Beauty Budapest második videója, ami a Lánchídról szól. A kisfilm előtt álljon itt egy nagyon rövid bemutatás:

A Lánchíd Széchenyi István álma alapján az első Budát és Pestet összekötő fővárosi híd. William és Adam Clark tervei alapján építését 1842-ben kezdték, átadására 1849. november 20-án került sor. Az építkezés utolsó éve előtt egy csigasor vonóláncának elszakadása miatt a munkahíd, és vele együtt Széchenyi is a Dunába esett, de sikerült kiúsznia. Marschalkó János faragta a kőoroszlánokat, amelyeknek a városi hiedelmekkel ellentétben van nyelvük. A hídavatáson nem hangzott el beszéd, és nem volt ünnepi hangulat, márcsak azért sem, mert a miniszterelnököt, Batthyányi Lajost alig 1,5 hónappal előtte végezték ki. A hidat csak az használhatta, aki megfizette a hídvámot. Még a nemeseknek is kötelező volt. Azonban 1918-ban megszűnt a díjfizetés. A 2. Világháború megtépázta a hidat, de 1949. november 20-án átadták a felújított Lánchidat. Újabb felújítására pedig 2018 őszén kerül sor, és várhatóan 3 évet vesz igénybe. 380 méter hosszú és 15 méter széles, 5000 tonna vas és acél felhasználásával készült, volt, hogy egyszerre 800-an is dolgoztak rajta. A mai napig a kelet és nyugat közötti kapcsolatot, a haladást és a fejlődést jelképezi.

Iratkozz fel a csatornámra, hogy később is értesülj a feltöltött videóimról. Hosszú még a lista, így biztosan sok kisfilm fog készülni a csodálatos Budapest ismert, és kevésbé ismert helyeiről.

Tisztelettel:

Tom Newgie