A május kiválóan sikerült a testmozgás szempontjából, mert minden nap mozogtam legalább fél órát aktívan. Ebben a futás adta a legnagyobb szeletet, több, mint 80 km-t futottam le. Óriási segítség továbbá a Nike Training app is, amely változatos edzéstervet biztosít, akár otthonra is, felszerelés nélkül.

Nagyon ráfüggtem a futásra, és szinte hiányzik is, ha kimarad 2 nap. Ezen felbuzdulva neveztem egy félmaraton váltóra, amire most vasárnap kerül sor. Itt 3 fős csapatban kell lefutni 21 km-t, értelemszerűen fejenként 7-et.

Az elmúlt hónap intenzív futásai sok dolgot megtanítottak. Ugyanis kint voltam esőben, szélben, tűző napsütésben, éjjel, és hajnalban is. Kitartásra nevel, úgy, hogy közben egyre fittebb leszek. Ma már 5 km után egyáltalán nem fáradok el, jobban alszom, és frissebb vagyok napközben.

Érdekes, mert sokan azt mondják, hogy a futás alatt teljesen kikapcsol az agyuk. Nekem pont az ellenkezője. A legkreatívabb gondolatok ekkor jönnek, csak úgy cikáznak a gondolataim. És pont ezt szeretem benne. Ahogy lendülnek előre a lábaim úgy kerülök egyre közelebb azokhoz a gondolataimhoz, amik talán végig ott voltak, csak nagyon elbújva.

“Vannak klubok, ahova sose tartozhatsz. Vannak szomszédok, akik mellett sosem lakhatsz, vannak iskolák, ahová nem kerülhetsz be, de a pálya mindig nyitva áll.” Nike

A futás befejeztével pedig új lendülettel, frissen vetem bele magam a nap további részébe. Ez a frissesség pedig egy tudatos odafigyeléssel is jár az étkezés terén. Törekszem arra, hogy sokat reggelizzek, átlagos ebéddel, és kevesebb adag vacsorával.

Mindezek együtt segítettek abban, hogy májusban több, mint 80 km-t fussak le. Büszke vagyok az elért eredményre, és koptatom tovább a cipőmet. A testmozgás nagyon fontos része az életünknek. Legalábbis annak kellene lenni. Azonban a legtöbben nem szánnak rá elég időt. Pedig rengeteg jó hatása van, amik hosszú távon fejtik ki igazán a hatásukat.

Tisztelettel:

Tom Newgie