Az alkotó sosem pihen. Az alkotó alkot. Benne van a nevében is. Ha nem alkothat, nem létezik. Ha nem létezik, nincs. Ha nincs, akkor pedig semmi értelme róla beszélni, hiszen nincs.

Az alkotó alkot. Ha nem alkothat, kötéllel kötözik ki a kezét egy olyan fához, aminek nincs árnyéka, és levelei is rég lehulltak. Az alkotó kreál, saját szemüvegén keresztül abban a megrögzött, szent hitben cselekszik, hogy jobbá teheti a világot. És meg is teszi. Mert ez a célja itt.

Az alkotó alkot. Történetet mesél el, amire millió lehetősége közül egyet-egyet megragadva hatást vált ki. Az olvasóban, a nézőben, a hallgatóban, benned.

Ha nem alkothat, akkor mozdulatlanul, lelketlenül vegetál, ami elpazarlása azoknak a csodás perceknek, amelyek bearanyozhatják azt, ami ezüst. A lélek börtönében nem lehet alkotni, hiszen ott sötét van, és olyan párás a levegő, hogy minden páracsepp lecsapódása egy-egy elpazarolt ötletet testesít meg.

Az alkotó sosem pihen. Az alkotó alkot. Benne van a nevében is. Az alkotó flow élményben fürdőzve olyan értéket teremt, ami elégedettséggel tölti fel a mindennapokat. Ha ez nincs, akkor az alkotót lekötözték.

Gyerekkorom óta kreatív műfajok tömkelegével ismerkedtem meg. Egyik jobban, másik kevésbé passzolt hozzám. De mindenesetre mindegyik hozzátett ahhoz, aki ma vagyok. A színpad, a tánc, a zene, a fellépések, a próbák, a videók, a képek, az utómunkák, a blog, a koncertek, a dalszerzés, a meglepetés-, majd később reklámvideók, a cigicsikkről készült művészképek, a komoly portrék, a youtube videók mind egy cselekményszálra épülnek fel: az alkotó alkot.

“Míg a siker romlandó áru, a kreativitásnak nem jár le soha a szavatossági ideje.” Barabási Albert-László

A minap egy részletes személyiségprofilt töltöttem ki, ami az általam előre elképzelt eredményt hozta, így megerősített abban, amit eddig is gondoltam. A megállapítás szerint kreativitást viszek a mindennapokba, született író vagyok (ezt megítélni nem én szeretném), a gondolataimat és meglátásaimat mások megsegítésére is használom. Számos további megállapítást is tett az elemzés, anélkül, hogy ezekbe mélyebben belemennék, nyugodt szívvel ajánlom az MBTI teszt kitöltését, amely online is fellelhető. A végeredmény egy négybetűs szó lesz, az enyém: INFJ (nem mennék bele, hogy melyiknek mi a jelentése).

Mindenesetre a fentiek figyelembevételével világosan látom magam előtt, hogy az alkotó sosem pihen. Az alkotó alkot. Benne van a nevében is.

Nevessetek ki, vessetek meg, ítéljetek el, közösítsetek ki, vagy éppen dicsőítsetek, én akkor is alkotó vagyok. És a korábbi bekezdésekben taglalt tüneteim lesznek, ha nem alkothatok. Ez mindig is lappangott bennem, azonban legintenzívebben az elmúlt hónapokban fogalmazódott meg. Egy olyan út nyílt meg előttem, ami biztosítja azt, hogy sosem, ismétlem sosem kell szüneteltetnem az alkotást. Mert nem hagyom, hogy egy fához kötözzék a kezemet, és nem hagyom, hogy bárki megmondja helyettem, hogy mi a helyes út. Mert azt csak én érezhetem legbelül. És érzem is.

Ha eddig nem lett volna egyértelmű, leírom ismét: az alkotó alkot.

Így hát én is alkotok.

Tisztelettel:

Tom Newgie