Bogival kb. fél éve ismerkedtem meg egy környezettudatos nyereményjáték kapcsán. Akkor még nem sejtettem, hogy a BogBag megálmodója ennyi energiával, alázattal, és ötlettel rendelkezik. Az év elején gondolt egy provokatívat, merészet, és kitalálta a Pucér Kampányt, aminek a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy száműzhető minden nejlon a vásárlások során, és csak a textil maradhat.

A kampány részeként elkészült egy facebook oldal is, ami ITT érhető el. Csupán annyit kell tenned, hogy vásárlásaid során fényképet készítesz arról, hogy nejlon helyett pamut zsákot használsz. Mindezt értékes nyereményekért, de legfőképpen a Föld védelméért teszed.

“Nagyobb valószínűséggel tartanánk ki a hulladékmentesség mellett, ha egy kicsit lazábbra vennénk a dolgot és inkább az egyensúlyra törekednénk. Ez az egész egy életmódváltásról szól.” Bea Johnson

Bogi is hisz egy olyan szemléletben, ami egyre sürgetőbb tettekért kiált. Ő pedig erre nyitott, hajlandó. Ezt bizonyítja mostani kampánya is. És annak pedig kimondottan örülök, hogy egy ilyen jó ügy videósa, fotósa lehetek. Ugyanis az üzenet sokkal több, mint egy nyereményjáték, vagy egy termékpromóció. Arról van ugyanis szó, hogy szemléletváltásra van szükség annak érdekében, hogy a világ egy élhetőbb hely legyen.

Bevallom, hogy sokáig én is másképp tekintettem erre, de Bogi hatására már én is magammal viszem saját zsákomat:

Bízom benne, hogy a kezdeményezés egyre jobban terjed, és 1 év múlva beszámolhatok arról, hogy áruházláncok, kisboltok, szervezetek is száműzték a nejlont. Bárhogy is alakul, az apró lépés megtétele velünk kezdődik, így, ha egyénileg felelősen cselekszünk, már nyertünk.

Hajrá Pucér Kampány, hajrá Föld!

Tisztelettel:

Tom Newgie