Nakéremszépen! 2019, csodás voltál. Annyi minden történt, hogy számot vetve az éven, szinte beleszédülök abba az élményhalmazba, ami magával ragad. Nagyon hosszú év volt ez, annak kezdeti – szenvedésként éltem meg – nehézségei, és egyre javuló eseményei miatt. Az év első fele egy zátonyra futott karrierút, második fele pedig az eddig tudat alatt, elfojtásban létező kreativitásbomba jó értelemben vett felrobbanása volt.

Mindkettő kellett ahhoz, hogy 30 éves koromra nagyon sok dologgal tisztában legyek, és olyan dolgokon gondolkozzam el, amelyek nagyban meghatároznak engem. Egy sok-sok ezer fős közösséget hagytam el azért, hogy egyénileg folytassam azt a munkát, amit igazán már nem is neveznék munkának, mert flow élmény a legtöbb perce.

low angle photo of fireworks display

Emellett túl vagyok egy költözésen, amely december utolsó napjaira olyan berendezettségi szintet jelent már, ami túlmutat a terveimen is. Hálás vagyok, mert egy olyan lakásban élhetek, aminek minden szeglete úgy lett kialakítva, hogy az a mindennapok kreatív energiáit a maximálisan kihasználja, előhívja, és erősíti.

Az év második fele tehát egy dinamikus, felfelé ívelő szakasz volt érzelmi, értelmi szinten is. Rengeteg barátra tettem szert, és olyan pozitív közeg vesz körül, akikkel a kreatív energia hatványozottan tud áramolni. És ez nekem fontos. Nagyon fontos. Ez volt az egyik legnyomósabb érv arra, hogy munkahelyet váltottam.

Persze az írás azért továbbra sem olyan intenzív, mint korábban, ennek pedig az az oka, hogy igyekszem megélni a pillanatot, és a sok teendő közepette nincs idő sűrűn megírni azt, ami velem történik. De ezt nem bánom, mert kezdetektől tudom, hogy akkor írok, amikor az könnyed, és kikívánkozik valamilyen mondanivaló, történet, meglátás.

Rengeteget tanultam ebben az évben, tapasztaltam, könyveket bújtam, videó oktatóanyagokat, hanganyagokat hallgattam, és rengeteg megfigyelést tettem, amik nagyon fontosak lettek a mindennapok során.

Az egyik legfontosabb pedig a könnyedség. Abba az irányba terelem a döntéseimet, amelyek könnyedek. Nem könnyű, félreértés ne essék, nagyon is munkás, és esetenként nehéz helyzetekről is szó lehet, mégis legbelül építőleg hat. Mert megfigyeltem, hogy minden ilyen irányú döntésem rengeteg pozitív élményt, motivációt indít el, ami exponenciálisan indukál továbbiakat. Így pedig látom a dolgok eredményét, és legfőképpen, a hatását. Ami szintén fontos számomra.

Tervem sok van 2020-ra is. Az év utolsó napjaiban mindezt átgondolom, óriási lendülettel, kíváncsisággal vágok neki az új évtizednek. Tudom, hogy nagyon izgalmas lesz, ezért már teljes lényemből várom.

Köszönöm 2019 a tanításokat, a tapasztalásokat, az örömöt, a szenvedést, a kérdéseket, a válaszokat, a bizonytalanságot, a bizonytalant, a könnyedséget, a flow élményt, és még rengeteg mást. 2020-ban rengeteg mondanivalóm lesz, így a blogon is több tartalom fog érkezni. Addig is, azt kívánom, hogy te is éld meg az év utolsó óráit, és picit gondold át, mit értél el idén, min változtatnál, és mi az, amit biztosan megtartanál.

Én biztosan folytatom tudatos önismereti utamat, és haladok. Mást nem is tehetnék, hiszen hajt a lendület.

Viszlát 2019, üdv 2020!

Üdvözlettel:

Böröcz Tamás